collapse

Auteur Topic: Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.  (gelezen 2733 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MrWonderful

 • Schoppen 3
 • *
 • Berichten: 129
 • Strafpunt 0
 • EveryBreath UTake EveryMove UMake I'LL B Watchin U
Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.
« Gepost op: 1 september 2015, 15:29:16 »
Ik zag eerder een topic over dierenofffers, voodoo etc dat wil ik hierin meenemen.

Vlees/vis consumptie wordt gedaan door mensen die hun zintuigen niet kunnen bedwingen. Eigenlijk is het verboden.

Om in het wilde weg slachten van vlees in te perken is er een concessie gedaan.
Als je het niet kan laten om vlees te eten mag je het eten door het eerst met een ritueel te offeren. Er zijn echter bij doding van dieren ten alle tijden consequenties aan verbonden. Jij accepteert tijdens de rituele offering door recitatie van mantra's deze consequenties. Het beste is eigenlijk om geen vlees te eten en dieren te offeren.

Net zoals een agressieve persoon die losbandig iedereen op straat in elkaar wil slaan,
door een organisatie (zoals maatschappelij k werk of jongerenbegele iding) wordt opgevangen en in een boksschool of vechtsportvere niging wordt ondergebracht.
Hier kan die persoon dan zijn agressie op een legitieme manier kwijt ipv in het wilde weg mensen in mekaar te timmeren. Het beste is in dit geval ook om je agressie te bedwingen. Agressie of krodha is 1 van de obstakels zoals ook vlees/vis consumptie, op het pad van spirituele vooruitgang.

Omdat dierenoffers in de vedische geschriften vermeld staat, wil dat niet zeggen dat het de hoogste kennis is. Je moet niet blijven hangen in dat gedeelte van de vedische geschriften. Zoals je ook niet moet blijven hangen in bijv. groep 5 van de basisschool.
Op school krijg je ook kennis in groep 1 zo ook in groep 2 en in groep 3 etc etc.
Hoe verder je komt hoe hoger je kennis wordt. Als je een kind op de basisschool vraagt om 1 appel te geven aan 5 mensen terwijl hij maar 3 appels heeft, zal hij zeggen dat het onmogelijk is. Het kind is het concept van lenen nog niet geleerd terwijl op de hogere school 3-5 gewoon -2 is. Oftewel je hebt een schuld.
Zo ook is in de vedische geschriften kennis op verschillende niveaus voor verschillende types mensen met verschilkende types bewustzijn en verlangens. Dierenoffers, voodoo/indrajaal, tantra/mantra/yantra, shakta aanbidding, shaivisme aghori rituelen etc etc etc zijn allemaal voor mensen met een bepaalde bewustzijnsniv eau en bepaalde gradatie van verlangens. Het is niet de allerhoogste.

Wat het doel van de vedische geschriften is, legt Shri Krishna Bhagwan zelf uit in de Bhagavd Gita hoofdstuk 15 vers 15 ( en dit is zo klaar als een klontje):

Ik ben aanwezig in ieders hart en van Mij komen herinnering, kennis en vergetelheid.
Het doel van alle veda's is om Mij te leren kennen. Ik ben de samensteller van de vedanta en de kenner van de veda's.

Verder zegt hij in hoofdstuk 18 vers 66 van de Bhagavad Gita :

Laat alle vormen van religie achter je en geef je slechts over aan mij. Ik zal je verlossen van alle reacties op je zonden. Vrees niet.

De sanatan dharm kent een evolutie van bewustzijn.
Bewustzijn kan je evolueren door regels en disciplines te volgen. Als je alcohol en verdovende middelen gebruikt, vlees/vis/ei consumeert, gokt en ongeoorloofd sex hebt,  zal je bewustzijn voor spirituele groei worden geblokkeerd. Daarom wordt door elke guru disciplines opgelegd aan de aspirant leerling zoals vegetarisme, smorgens voor zonsopgang opstaan, op tijd naar bed, mantra recitatie, bestudering van geschriften, hawan doen, celibaat leven, omgang met toegewijden (satsang) etc etc.
Door de regels strikt te volgen zal de bewustzijn evolueren, zullen je materiele verlangens en gehechtheden reduceren, zodat je verder kan groeien in je spiritueel leven en ontvankelijk kan worden voor de diepere hogere kennis. Begeleiding van de sadguru is hierbij van belang want hij heeft het pad al bewandeld en God gerealiseerd.

In de huidige westerse samenleving dien je heel veel doorzettingsve rmogen en vastberadenhei d te hebben om deze regels te kunnen volgen want bij elke stap zijn er prikkels aanwezig die je van het pad kunnen zetten. Daarom moet je heel selectief leven en handelen, zaken die er niet toe doen dien je op te geven, omgang met niet toegewijden dien je te vermijden, wereldse literatuur en media dien je te vermijden.
Het pad lijkt erg moeilijk maar is in feite heel simpel als je het onder begeleiding doet en omgang hebt met bhakta's.

Eigenlijk is het zo duidelijk als wat er is maar 1 allerhoogste God en dat is Shri Krishna.
Hij zegt zelf in de BG dat je je aan hem kunt overgeven en hij je zal verlossen van al je zondes dus wat belet ons? Verspil je tijd niet met allerlei andere dingen.

Toch zijn er mensen die het niet kunnen accepteren wat God zegt en het vertikken om zich aan hem over te geven in hfst 7 vers 15 van de BG zegt Hij:

Kwaadaardige personen die volkomen dwaas zijn, die de laagsten onder de mensen zijn, die door illusie van hun kennis beroofd zijn en die de athe´stische aard van demonen hebben, geven zich niet aan Mij over.

Door Info van internet te plukken of stukken uit boeken hier en daar te lezen, kun je niet  de juiste kennis opdoen. Door de kennis van de veda's op een systematische manier te verkrijgen door een bonafide geestelijke leraar, kun je de vedische literatuur zien zoals het moet en het begrijpen en in de juiste context plaatsen. Anders zul je door de bomen het bos niet meer zien. Daarom heeft heer Krishna ons ook de BG gegeven omdat het de essentie is van alle veda's zoals hij zelf zegt in hfst 15 vers 15.
Je hoeft niet meer alle vedische geschriften te bestuderen niemand heeft daar tijd voor het zou heel je leven kosten om dat te bestuderen. Lees de Bhagavad Gita (wat de essentie is van alle veda's) onder de begeleiding van een bonafide guru en volg God's instructies op en vervolmaak uw leven!

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare


Kaise.nl

Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.
« Gepost op: 1 september 2015, 15:29:16 »

Offline Krau_Krau

 • Schoppen 3
 • *
 • Berichten: 85
 • Strafpunt 0
 • Geslacht: Man
Re: Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.
« Reactie #1 Gepost op: 11 december 2015, 16:17:29 »
Het is niet verboden, maar wordt afgeraden.

Offline ChoCoLaDy

 • Schoppen 6
 • *
 • Berichten: 1046
 • Strafpunt 0
 • Geslacht: Vrouw
 • Mein Yahan Tu Wahan...
Re: Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.
« Reactie #2 Gepost op: 16 mei 2016, 07:13:36 »
Het doel van het leven is studeren, werken, kinderen krijgen haha, en natuurlijk ook mensen met respect behandelen, en geloof in jezelf en je godsdienst ;-)

Offline Chup_Ke

 • Schoppen 3
 • *
 • Berichten: 71
 • Strafpunt 0
Re: Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.
« Reactie #3 Gepost op: 21 november 2016, 13:19:29 »
Doel van het leven?

Aan wie moet ik deze vraag stellen?
En wie is de geschikt om deze vraag te kunnen beantwoorden?

Offline Krau_Krau

 • Schoppen 3
 • *
 • Berichten: 85
 • Strafpunt 0
 • Geslacht: Man
Re: Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2016, 11:29:02 »
Het doel van het leven is studeren, werken, kinderen krijgen haha, en natuurlijk ook mensen met respect behandelen, en geloof in jezelf en je godsdienst ;-)
Geloof in je godsdienst.... dat is eigenlijk niet helemaal waar.
De Sanatan Dharm, niet te verwarren met de stroming, verplicht geen enkel mens om in een opperwezen te geloven.
Ahimsa Param Dharm is de hoogste wet binnen van de Sanatan Dharm.
Doel van het leven is je eigen invulling eraan geven zonder anderen te hinderen. Het leven en het Universum leren kennen.
Jammer dat andere grote religies hun volgelingen verplichten om bepaalde lichamelijke rituelen te ondergaan om zo geaccepteerd te worden door hun gemeenschap en hun God. Wat voor een God is dat? Dat klopt totaal niet. God heeft de mens gemaakt naar zijn eigen beeld en houdt evenveel van elk levend wezen.

Kaise.nl

Re: Het doel van het leven/ De allerhoogste kennis.
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2016, 11:29:02 »

 

Met de functie Snel beantwoorden kun snel een bericht plaatsen terwijl je een topic bekijkt, zonder een nieuwe pagina te hoeven laden. Je kunt gewoon bulletin board code en smileys gebruiken, zoals je zou doen in een normaal bericht.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.
Naam: E-mail:
Verificatie:
Tik in kaise.nl: