collapse

Auteur Topic: KPN start dit jaar met uitrol 4G-netwerk  (gelezen 999 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ryshano

  • Gast
KPN start dit jaar met uitrol 4G-netwerk
« Gepost op: 24 juli 2012, 10:46:07 »
 Telecomaanbied er KPN begint dit jaar met de grootschalige uitrol van een 4G-netwerk, zo meldt het in de presentatie van zijn meest recente kwartaalcijfer s. Hiermee is het bedrijf de eerste van de Nederlandse telefoniebedri jven dat zijn plannen voor brede beschikbaarhei d van supersnel mobiel internet bekendmaakt.

 KPN maakt gebruik van de LTE-techniek, wat theoretische downloadsnelhe den van bijna 1Gbps mogelijk maakt. In de praktijk ligt dat stukken lager, maar het zal met snelheden van tussen de 30Mbps en 70Mbps desalniettemin vele malen sneller dan het huidige 3G-netwerk zijn.

Op dit moment bieden enkele bedrijven, waaronder KPN zelf, al LTE-toegang aan, maar dat is in de meeste gevallen alleen voor zakelijke klanten bedoeld. Daarnaast worden 4G-smartphones nog niet ondersteund en is het slechts in enkele regio's beschikbaar. KPN wil LTE via de 1800MHz-band aanbieden. Momenteel wordt deze voor GSM-verbindingen gebruikt, maar kan na de komende frequentieveil ing ook gebruikt worden voor 4G.

Nederland loopt achter met het uitrollen van LTE. De techniek is al beschikbaar in grote delen van de Verenigde Staten, maar ook Duitsland, Zweden en Zuid-Korea zijn druk bezig met het beschikbaar maken van het snelle draadloze internet.

Kaise.nl

KPN start dit jaar met uitrol 4G-netwerk
« Gepost op: 24 juli 2012, 10:46:07 »

 

Met de functie Snel beantwoorden kun snel een bericht plaatsen terwijl je een topic bekijkt, zonder een nieuwe pagina te hoeven laden. Je kunt gewoon bulletin board code en smileys gebruiken, zoals je zou doen in een normaal bericht.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.
Naam: E-mail:
Verificatie:
Tik in kaise.nl: