collapse

Auteur Topic: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!  (gelezen 61392 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tralalaaa

  • Schoppen Vrouw
  • *
  • Berichten: 7766
  • Strafpunt 0
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #30 Gepost op: 13 september 2010, 21:22:03 »
Nu is weer thuis. Inplaats dat ze gaat rusten, gaat ze koken voor fucking(sorry) visite uit suri. Begrijp niet dat mensen zo achterlijk zijn, en der niet met rust laten. Ze heeft donderdag een hartinfarct gehad, is volgens mijn mening te snel ontslagen uit het ziekenhuis(3 dagen), en gaat inplaats van rusten vermoeiende dingen doen die ze niet mag doen, en koppig ook nog.
Tja...

Kaise.nl

Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #30 Gepost op: 13 september 2010, 21:22:03 »

jajajajaja!

  • Gast
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #31 Gepost op: 13 september 2010, 21:23:23 »
Nu is weer thuis. Inplaats dat ze gaat rusten, gaat ze koken voor fucking(sorry) visite uit suri. Begrijp niet dat mensen zo achterlijk zijn, en der niet met rust laten. Ze heeft donderdag een hartinfarct gehad, is volgens mijn mening te snel ontslagen uit het ziekenhuis(3 dagen), en gaat inplaats van rusten vermoeiende dingen doen die ze niet mag doen, en koppig ook nog.

ok bhai beterschap!

Offline shivani

  • Schoppen 7
  • *
  • Berichten: 2069
  • Strafpunt 0
  • Een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #32 Gepost op: 8 oktober 2010, 16:12:47 »
Nooit gebruikt...eig enlijk meer omdat ik het elke keer vergeet om te kopen, maar het is ook niet iets wat ik mis in mijn eten.

same here! kheb et wel thuis maar gebruik et nooit.
mis et niet.
nee, doe mij maar een maggie blokje!
There are many wonders
great and small
but you my child are the most
beautiful of them all

Offline basanti

  • Schoppen Vrouw
  • *
  • Berichten: 7078
  • Strafpunt 0
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #33 Gepost op: 8 oktober 2010, 16:26:23 »
same here! kheb et wel thuis maar gebruik et nooit.
mis et niet.
nee, doe mij maar een maggie blokje!
in maggi blokje zit t ook (geloof ik)
maar liever dat dan zo een schep van dat andere spul

Offline bubblicious

  • Schoppen Vrouw
  • *
  • Berichten: 7533
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • Carpe Diem
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #34 Gepost op: 9 oktober 2010, 15:54:51 »
wij doen dat alleen in het vlees en vis geloof ik maar groente zowiezo niet

Offline Bluesky

  • One Pair
  • *
  • Berichten: 13722
  • Strafpunt 4
  • Geslacht: Man
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #35 Gepost op: 10 oktober 2010, 09:51:02 »
gezeur over ajinomoto... :schater:  als je gezond wilt blijven...eet je van je eigen tuin...!!!...voor de rest is alles ongezond wat er verkocht word in een supermarkt...i ngredienten..d aar staat ook niet alles van wat iets gemaakt is... :roflol:....

Offline basanti

  • Schoppen Vrouw
  • *
  • Berichten: 7078
  • Strafpunt 0
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #36 Gepost op: 10 oktober 2010, 11:03:51 »
@ zero. Dat is nu precies de reden van allerlei ziektes in en om ons heen. Sommige dingen kun je beter vermijden. Net als sigaretten. Maar die keuze ligt helemaal bij jezelf ;)

Offline Bluesky

  • One Pair
  • *
  • Berichten: 13722
  • Strafpunt 4
  • Geslacht: Man
Re:Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #37 Gepost op: 10 oktober 2010, 13:26:22 »
@ zero. Dat is nu precies de reden van allerlei ziektes in en om ons heen. Sommige dingen kun je beter vermijden. Net als sigaretten. Maar die keuze ligt helemaal bij jezelf ;)

jaa...we eten nu en die ziekten krijg je op oudere leetijd.....he t draait alleen maar om geld...  :roflol:

Sila

  • Gast
Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #38 Gepost op: 10 juli 2013, 19:09:06 »
Niet alleen veel hindustanen maar ook andere bevolkings groepen in en uit SU gebruiken veel ajinomoto.
Ik gebruik het ook maar niet veel en ook niet in alles wat ik klaarmaak.
Ik dacht dan ve-tsin en ajinomoto 2 verschillende kruiden waren.
Van ve-tsin wist ik dat die niet goed voor je gezondheid was maar niet van ajinomoto!!!!


Sila

  • Gast
Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #39 Gepost op: 10 juli 2013, 19:19:56 »
Niet bijna alle "hindustanen" maar bijna alle Surinamers gebruiken dit.
Ik gebruik het ook maar niet voor alles wat ik klaarmaak
en ook niet veel maar heel weinig alleen voor de smaak
Ik gebruik het al zoveel jaren zonder een of ander klacht.
Ik hoorde wel dat ve-tsin niet goed is voor je gezondheid maar niet ajinomoto.
Maar als er zoveel negatieve reacties zijn dan zal het misschien waar zijn.

Hugo

  • Gast
Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #40 Gepost op: 15 september 2013, 15:24:04 »
Eindelijk een geode les gevonden .
Er moet een mannier zijn om elk person in suriname te waarschuwen dat een van de redenen diet is.
er is zelf nog meer.
Ik kan er van meepraten .
Nu heb ik meer vrijetijd ,eet meer en overal ,en nu is mijn B druk die jaren goed was  nu verhoog naar 160/120 en ik weet niet hoe dat komt ,de dokter ook niet.

ik vermoed dat het komt van al die lekkere eten  en versnapering voor en tijdens het drinken (daarnaast weining water on te spoelen ) ik weet niet als water ook iets in heeft want het heeft bij opslag ook een vervaldatum.

Ik stop overal en helemaal mee.

Thanks.

padasel

  • Gast
Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #41 Gepost op: 21 november 2013, 21:37:02 »
haha alle koelies komen hier de dokter uithangen en schreeuwen dat het slecht is. Als bron zie je dan een aangesterkt verhaaltje van een andere site. Nergens is wetenschappeli jk bewijs als bewijs gebruikt. Wat een sukkeltjes hierzo, gewoon internet geloven. Ja mensen zo moet je onderzoek doen hahaha. Wat zijn mensen tegenwoordig toch dom.

laat eens bewijs zien waarom na-glutamaat in onze voeding slecht is en schade aanricht.

Offline Princesita

  • Schoppen 5
  • *
  • Berichten: 848
  • Strafpunt 5
  • Geslacht: Vrouw
Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #42 Gepost op: 22 november 2013, 13:26:37 »
E 385 = EDTA

Zit in: vinaigrette, mayonaise, groenten en bevroren schaaldieren of schaaldieren uit blik.Risico’s: overgeven, diarree, buikkrampen, verstoring bloedstolling, bloed in urine.EDTA is een voedingszuur en synthetische remmer om metaalhoudende moleculen in te kapselen. Dit additief is bijzonder gevaarlijk, omdat het veel gebruikt en dus ook geconsumeerd wordt. In de medische wereld wordt het gebruikt om vergiftigingen door zware metalen te behandelen. Het wordt ook aan sommige wasmiddelen toegevoegd. Bij proefdieren heeft EDTA het cellulaire metabolisme aangetast, met beschadiging van de chromosomen tot gevolg. In Australië is EDTA verboden.

E 432 = POLYOXYETHYLEE N-20-SORBITAAN

Zit in: roomijs, sorbets, taartversierin gen, soepen, smeerpasta’s, taartjes, koekjes, frisdranken, kant-en-klare alcoholische cocktails en kauwgom.Risico’s: huidreacties, darmstoornisse n, infecties van de urinewegen, gewichtstoenam e, nierstenen, gezwellen en een verminderde opname van ijzer wat bij proefdieren levercirrose veroorzaakt.E 432 is een emulgator, stabilisator en synthetisch hulpmiddel. Dit additief is als sinds de jaren vijftig omstreden. Het zou stoffen kunnen bevatten die giftig zijn, zoals ijzeroxide van dioxaan en ethyleenglycol . Analyses zijn al in 1956 aangevraagd om te bepalen of dit additief kankerverwekke nd is. De resultaten hiervan zijn nog altijd niet bekend.

E 460 = MICROKRISTALIJ NE CELLULOSE

Zit in: diepvriespuddi ng, namaakslagroom, bonbons, snoep, suikerwerk, kauwgom, vleesproducten, brood, dieetkoekjes en andere producten voor de slanke lijn, ijs, snacks en in kant-en-klaar maaltijden.Ris ico’s: kankerverwekke nd.E 460 is een verdikkingsmid del, vulmiddel en hulpmiddel voor additieven. Dit is een wit poeder dat vrijkomt bij de productie van katoen. Het wordt ook gebruikt bij lak en vernis, bij de productie van rubber en bij de behandeling van lakens en stoffen. Sinds 1961 hebben twee wetenschappers dit additief aangemerkt en aangemeld als kankerverwekke nd, maar het is nog altijd toegestaan. Het is niet afbreekbaar en kan door de darmwand dringen en in het bloed terechtkomen.

E 461 = METHYCELLULOSE

Zit in: frietsaus, mayonaise, cocktailsaus, halvarine, ijs, knakworst in blik, kandijkoek, instantpudding, aardappelprodu cten en dieetproducten .Risico’s: verminderde werking van de nieren, verminderde opname van voedingsstoffe n en verhoogd risico op verstopping van de dikke darm.E 461 is een emulgator, stabilisator en verdikkingsmid del; via chemische processen gemaakt uit houtsnippers. Wordt gebruikt om het aantal vezels in een volkorenbrood te vervijfvoudige n. Het zijn loze koolhydraten die voeding aan het lichaam onttrekken om verteerd te worden.

E 621 = MONONATRIUMGLU TAMAAT (MSG)

Zit in: pakjes soep, bouillons, chips, knakworstjes, rookworsten, frikadellen, kant-en-klaar maaltijden, dieetproducten, krabbenpoten; wordt aan duizend levensmiddelen toegevoegd.Ris ico’s: kan de neuronen in de hersenen aantasten.E 621 is een synthetische smaakversterke r die helaas aan duizenden levensmiddelen wordt toegevoegd. Het is een neurotoxisch additief dat het vermogen heeft om de neuronen in de hersenen aan te tasten. Het is erg lastig om dit additief te vermijden omdat het in bijna alle behandelde voedingsmiddel en wordt aangetroffen.

E 640 = GLYCINE

Zin in: afbakbroodjes, croissants en stokbroden.Ris ico’: vergroot kans op onvruchtbaarhe id, kan de weerstand aantasten, zou groei kunnen remmen en de kans op overlijden zou vergroot kunnen worden.E 640 is een smaakversterke r en synthetisch hulpmiddel voor additieven die zout kunnen vervangen en de eetlust bevorderen. Sommige studies beschouwen dit additief als onschuldig, terwijl een ander rapport vermeldt dat dit additief de groei kan remmen en de kans op overlijden dan vergroten. De FDA (Food and Drug Administration) heeft een verbod op dit additief voorgesteld.

E 950 = ACESULFAAM-K

Zit in: kauwgom, zoettabletjes, koffiecreamer, oploskoffie, frisdranken, light limonades, snoepjes, bonbons, marshmallows, industriële banketbakkersp roducten, vlaaivulling, vruchtenyoghur t, desserts, sommige melkdranken en zoveel meer dat het onmogelijk is ze allemaal te noemen.Risico’s: Een Engelse analyse, maart 2005, beweert dat dit additief als kankerverwekke nd geldt en gelieerd wordt aan het ontstaan van longtumoren, toename van cholesterolgeh alte en leukemie.E 950 is een synthetische, zoete smaakversterke r; wel tweehonderd keer zoeter dan suiker. Het wordt sinds 1988 door de FDA (Food and Drug Administration) toegestaan, hoewel het niet grondig onderzocht is. Dit additief heeft een bittere nasmaak, waardoor het vaak in combinatie met aspartaam (E 951) wordt gebruikt.

E 951 = ASPARTAAM

Zie E 950.* ‘We citeren Dr. H.J. Roberts, een mondiale expert op het gebied van aspartaam: “Aspartaam is een waar vergif”. Het is een neurotoxisch product dat meer dan 92 ziekteverschij nselen kan veroorzaken. Dit additief had nooit toegestaan mogen worden.’ (Uit: ‘Wat zit er in uw eten?’ – pag. 59 – Bouillon Uitgeverij – ISBN 9789077788288)

E 1520 = PROPYLEENGLYCO L

Zit in: margarine, boter, vloeibare olie, snoep, gebak, beschuit, alcohol, borrelnootjes, diepvrieszuive lproducten.Ris ico’s: blindheid, nieraandoening en.E 1520 is een hulpmiddel en oplosmiddel voor additieven dat in de kleurstof annato wordt verwerkt die in margarine, boter en vloeibare olie wordt gebruikt. Dit additief staat ook bekend onder de naam antivries. Bij proefdieren die het oraal toegediend kregen, zijn er werkelijk aandoeningen aan het zenuwstelsel geconstateerd. Dit additief heeft bij honden en katten bloedaandoenin gen veroorzaakt en het is dus verboden om dit in hun voedsel te verwerken. Waarom is het dan nog altijd wel toegestaan voor onze levensmiddelen, cosmetica en medicijnen?
Als je blijft staren naar de plek waar de zon onder ging, dan zul je hem nooit meer zien op gaan.

sarikaas

  • Gast
Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #43 Gepost op: 27 januari 2014, 21:17:16 »
E 385 = EDTA

Zit in: vinaigrette, mayonaise, groenten en bevroren schaaldieren of schaaldieren uit blik.Risico’s: overgeven, diarree, buikkrampen, verstoring bloedstolling, bloed in urine.EDTA is een voedingszuur en synthetische remmer om metaalhoudende moleculen in te kapselen. Dit additief is bijzonder gevaarlijk, omdat het veel gebruikt en dus ook geconsumeerd wordt. In de medische wereld wordt het gebruikt om vergiftigingen door zware metalen te behandelen. Het wordt ook aan sommige wasmiddelen toegevoegd. Bij proefdieren heeft EDTA het cellulaire metabolisme aangetast, met beschadiging van de chromosomen tot gevolg. In Australië is EDTA verboden.

E 432 = POLYOXYETHYLEE N-20-SORBITAAN

Zit in: roomijs, sorbets, taartversierin gen, soepen, smeerpasta’s, taartjes, koekjes, frisdranken, kant-en-klare alcoholische cocktails en kauwgom.Risico’s: huidreacties, darmstoornisse n, infecties van de urinewegen, gewichtstoenam e, nierstenen, gezwellen en een verminderde opname van ijzer wat bij proefdieren levercirrose veroorzaakt.E 432 is een emulgator, stabilisator en synthetisch hulpmiddel. Dit additief is als sinds de jaren vijftig omstreden. Het zou stoffen kunnen bevatten die giftig zijn, zoals ijzeroxide van dioxaan en ethyleenglycol . Analyses zijn al in 1956 aangevraagd om te bepalen of dit additief kankerverwekke nd is. De resultaten hiervan zijn nog altijd niet bekend.

E 460 = MICROKRISTALIJ NE CELLULOSE

Zit in: diepvriespuddi ng, namaakslagroom, bonbons, snoep, suikerwerk, kauwgom, vleesproducten, brood, dieetkoekjes en andere producten voor de slanke lijn, ijs, snacks en in kant-en-klaar maaltijden.Ris ico’s: kankerverwekke nd.E 460 is een verdikkingsmid del, vulmiddel en hulpmiddel voor additieven. Dit is een wit poeder dat vrijkomt bij de productie van katoen. Het wordt ook gebruikt bij lak en vernis, bij de productie van rubber en bij de behandeling van lakens en stoffen. Sinds 1961 hebben twee wetenschappers dit additief aangemerkt en aangemeld als kankerverwekke nd, maar het is nog altijd toegestaan. Het is niet afbreekbaar en kan door de darmwand dringen en in het bloed terechtkomen.

E 461 = METHYCELLULOSE

Zit in: frietsaus, mayonaise, cocktailsaus, halvarine, ijs, knakworst in blik, kandijkoek, instantpudding, aardappelprodu cten en dieetproducten .Risico’s: verminderde werking van de nieren, verminderde opname van voedingsstoffe n en verhoogd risico op verstopping van de dikke darm.E 461 is een emulgator, stabilisator en verdikkingsmid del; via chemische processen gemaakt uit houtsnippers. Wordt gebruikt om het aantal vezels in een volkorenbrood te vervijfvoudige n. Het zijn loze koolhydraten die voeding aan het lichaam onttrekken om verteerd te worden.

E 621 = MONONATRIUMGLU TAMAAT (MSG)

Zit in: pakjes soep, bouillons, chips, knakworstjes, rookworsten, frikadellen, kant-en-klaar maaltijden, dieetproducten, krabbenpoten; wordt aan duizend levensmiddelen toegevoegd.Ris ico’s: kan de neuronen in de hersenen aantasten.E 621 is een synthetische smaakversterke r die helaas aan duizenden levensmiddelen wordt toegevoegd. Het is een neurotoxisch additief dat het vermogen heeft om de neuronen in de hersenen aan te tasten. Het is erg lastig om dit additief te vermijden omdat het in bijna alle behandelde voedingsmiddel en wordt aangetroffen.

E 640 = GLYCINE

Zin in: afbakbroodjes, croissants en stokbroden.Ris ico’: vergroot kans op onvruchtbaarhe id, kan de weerstand aantasten, zou groei kunnen remmen en de kans op overlijden zou vergroot kunnen worden.E 640 is een smaakversterke r en synthetisch hulpmiddel voor additieven die zout kunnen vervangen en de eetlust bevorderen. Sommige studies beschouwen dit additief als onschuldig, terwijl een ander rapport vermeldt dat dit additief de groei kan remmen en de kans op overlijden dan vergroten. De FDA (Food and Drug Administration) heeft een verbod op dit additief voorgesteld.

E 950 = ACESULFAAM-K

Zit in: kauwgom, zoettabletjes, koffiecreamer, oploskoffie, frisdranken, light limonades, snoepjes, bonbons, marshmallows, industriële banketbakkersp roducten, vlaaivulling, vruchtenyoghur t, desserts, sommige melkdranken en zoveel meer dat het onmogelijk is ze allemaal te noemen.Risico’s: Een Engelse analyse, maart 2005, beweert dat dit additief als kankerverwekke nd geldt en gelieerd wordt aan het ontstaan van longtumoren, toename van cholesterolgeh alte en leukemie.E 950 is een synthetische, zoete smaakversterke r; wel tweehonderd keer zoeter dan suiker. Het wordt sinds 1988 door de FDA (Food and Drug Administration) toegestaan, hoewel het niet grondig onderzocht is. Dit additief heeft een bittere nasmaak, waardoor het vaak in combinatie met aspartaam (E 951) wordt gebruikt.

E 951 = ASPARTAAM

Zie E 950.* ‘We citeren Dr. H.J. Roberts, een mondiale expert op het gebied van aspartaam: “Aspartaam is een waar vergif”. Het is een neurotoxisch product dat meer dan 92 ziekteverschij nselen kan veroorzaken. Dit additief had nooit toegestaan mogen worden.’ (Uit: ‘Wat zit er in uw eten?’ – pag. 59 – Bouillon Uitgeverij – ISBN 9789077788288)

E 1520 = PROPYLEENGLYCO L

Zit in: margarine, boter, vloeibare olie, snoep, gebak, beschuit, alcohol, borrelnootjes, diepvrieszuive lproducten.Ris ico’s: blindheid, nieraandoening en.E 1520 is een hulpmiddel en oplosmiddel voor additieven dat in de kleurstof annato wordt verwerkt die in margarine, boter en vloeibare olie wordt gebruikt. Dit additief staat ook bekend onder de naam antivries. Bij proefdieren die het oraal toegediend kregen, zijn er werkelijk aandoeningen aan het zenuwstelsel geconstateerd. Dit additief heeft bij honden en katten bloedaandoenin gen veroorzaakt en het is dus verboden om dit in hun voedsel te verwerken. Waarom is het dan nog altijd wel toegestaan voor onze levensmiddelen, cosmetica en medicijnen?

geef gewoon de link ipv zo een lap tekst. hinderlijk!

Offline Princesita

  • Schoppen 5
  • *
  • Berichten: 848
  • Strafpunt 5
  • Geslacht: Vrouw
Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #44 Gepost op: 28 januari 2014, 15:03:06 »
geef gewoon de link ipv zo een lap tekst. hinderlijk!

Okay.
De volgende keer zal ik een link zetten.  :smile001:
Als je blijft staren naar de plek waar de zon onder ging, dan zul je hem nooit meer zien op gaan.

Kaise.nl

Re: Ajinomoto, harstikke lekker! maar wat is het eigenlijk? Lees!
« Reactie #44 Gepost op: 28 januari 2014, 15:03:06 »

 

Met de functie Snel beantwoorden kun snel een bericht plaatsen terwijl je een topic bekijkt, zonder een nieuwe pagina te hoeven laden. Je kunt gewoon bulletin board code en smileys gebruiken, zoals je zou doen in een normaal bericht.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.
Naam: E-mail:
Verificatie:
Tik in kaise.nl: