collapse

Auteur Topic: De vijf redenen waarom Feyenoord de beker wint  (gelezen 280 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline aish

  • Schoppen 7
  • *
  • Berichten: 2965
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • Sonu Lover...!
De vijf redenen waarom Feyenoord de beker wint
« Gepost op: 5 mei 2010, 11:10:31 »
Column - Feyenoord wint donderdagavond ten koste van Ajax de beker, Mario Been meet zich een heldenstatus aan en Rotterdam beleeft een volksfeest dat zijn weerga niet zal kennen. Dit is geen dagdroom of een verzinsel van iemand onder invloed. Het is de realiteit. Om de volgende vijf redenen.

1. De Ajax-killer! Hij is noch Nederlander noch Rotterdammer, maar meer dan alle Feyenoorders geïnfecteerd door de diepgewortelde aversie richting Ajax. Jon Dahl Tomasson scoorde er al zes in het Feyenoord-shirt tegen de aartsrivaal. Ook is hij altijd bereid Ajax te naaien. Denk aan zijn schwalbe (met een griffel) eerder dit seizoen in de Kuip. Om zijn anti Ajax-gevoelens echt te snappen is het een aanrader om in de zoekmachines zijn naam te koppelen aan AC Milan en Ajax. Je gaat dan terug naar een filmpje in 2003, als Ajax op het punt staat AC Milan uit te schakelen in de kwartfinale Champions League. Totdat in de blessuretijd Inzaghi denkt te scoren. De lob is een tiende van een seconde verwijderd om een doelpunt te worden, als Tomasson instormt en op de doellijn -totaal onnodig- nog even het laatste tikje geeft. Als er tegen Ajax wordt gespeeld, koppelt Tomasson een even indrukwekkende als dodelijke combinatie van kwaliteit en wrok met elkaar.

2. Thuisfluiter in de Kuip! Roelof Luinge fluit zondag zijn laatste duel in het betaald voetbal. 81 keer floot hij Feyenoord. 43 keer wonnen de Rotterdammers. Dat is in 53 procent van de gevallen. De kans dat er wordt gewonnen is dus op voorhand veel groter dan dat er wordt verloren (in 28,4 procent van de gevallen). Luinge floot overigens één keer eerder een bekerduel tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam. Natuurlijk: gewonnen door Feyenoord.

3. Het verleden! Spreekt in het voordeel van Feyenoord. Eén keer werd de bekerfinale door Feyenoord en Ajax uitgevochten. Precies 30 jaar geleden won Feyenoord met 3-1.

4. IJzersterke defensie! In 34 duels werd in 17 wedstrijden de nul gehouden. In de bekercampagne incasseerde Feyenoord tot aan de bekerfinale slechts één treffer.

5. Ongelooflijk productief! In de competitie maakte Feyenoord tot aan afgelopen zondag 1,45 goal per duel. Maar vier dagen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar is iedereen dat bedroevende gemiddelde vergeten. Want opeens, als donderslag bij heldere hemel, is Feyenoord op schot. Liefst zes keer bolde het net. Dat heet nog eens gevoel voor de juiste timing.

Het is jammer dat Luis Suarez de Nederlandse taal onvoldoende machtig is om dit te lezen. Hij zou waarschijnlijk tot aan de aftrap bezig zijn met lachen. Ik bedenk me nu hoe Ajax-supporters hier op zouden reageren. Ik denk dat ze het zielig zouden vinden. Een enkeling zou zelfs medelijden kunnen voelen.

Geef ze eens ongelijk. Dat je hierop moet hopen is ergens ook treurig of misschien wel meelijwekkend. Maar wel de werkelijkheid. Want die tienduizenden zullen donderdag niet voor niets verwachtingsvo l naar het stadion komen om voor een heet avondje te zorgen. Hopende dat Feyenoord een 2-0 achterstand zal ombuigen in bekerwinst.

Feyenoord is sinds jaar en dag de club van de hoop. Dat begint elk seizoen op de Open Dag, als alles en iedereen uitspreekt voor de titel te willen gaan. En die hoop (zie punt 1 t/m 5) eindigt voor dit seizoen komende donderdagavond . Met het schrikbeeld van feestende Ajacieden in een lege Kuip. Want als Suarez en de zijnen zijn uitgelachen zullen ze maar wat graag de ploeg pijnigen die hen twee weken geleden nog zo tegenwerkte in de titelstrijd.

Bijdrage: Bart de Vries

Kaise.nl

De vijf redenen waarom Feyenoord de beker wint
« Gepost op: 5 mei 2010, 11:10:31 »

 

Met de functie Snel beantwoorden kun snel een bericht plaatsen terwijl je een topic bekijkt, zonder een nieuwe pagina te hoeven laden. Je kunt gewoon bulletin board code en smileys gebruiken, zoals je zou doen in een normaal bericht.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.
Naam: E-mail:
Verificatie:
Tik in kaise.nl: