collapse

Auteur Topic: mahan bhok  (gelezen 43621 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
mahan bhok
« Gepost op: 18 januari 2010, 18:57:51 »
( ik weet niet hoe je het precies spelt!!)

maar ik heb vandaag dus mahan bhok gemaakt, ik wou het heel licht hebben, dat is gelukt, maar ik weet niet wat ik fout heb gedaan....... het is een beetje blokkerig, niet zo heel zacht, het smaakt wel lekker maar is dus niet smeuig, iemand die weet wat ik verkeerd gedaan heb??? :eusa_think:
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Kaise.nl

mahan bhok
« Gepost op: 18 januari 2010, 18:57:51 »

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #1 Gepost op: 18 januari 2010, 19:26:59 »
te weinig melk?
en je moet 't wel op tijd overschenken anders krijg je idd blokjes
Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #2 Gepost op: 18 januari 2010, 19:27:22 »
Oh en tiz "mohanbhog"
Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #3 Gepost op: 18 januari 2010, 19:36:23 »
te weinig melk?
en je moet 't wel op tijd overschenken anders krijg je idd blokjes

weet je toevallig de verhouding??
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #4 Gepost op: 18 januari 2010, 19:37:37 »
weet je toevallig de verhouding??
uit me hoofd effe snel: 0,75l melk, 250gram griesmeel, suiker naar smaak, 5 eetlepels ghee
Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Naina

  • Gast
Re:mahan bhok
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2010, 19:51:28 »
ik denk dat je er te weinig melk in hebt gedaan...

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2010, 19:53:00 »
uit me hoofd effe snel: 0,75l melk, 250gram griesmeel, suiker naar smaak, 5 eetlepels ghee

ik heb ook niet zoveel ghee gedaan.....

ik denk dat je er te weinig melk in hebt gedaan...

ok
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2010, 19:55:37 »
ik heb ook niet zoveel ghee gedaan.....

ok
dan wat ging je maken en hoe heb jij 't gedaan?
Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Naina

  • Gast
Re:mahan bhok
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2010, 19:56:03 »
je kunt er ook rozijnen of stukjes amandel in doen....en je kunt het ook van meel maken...vind ik persoonlijk lekkerder, maar smaken verschillen.

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2010, 20:05:38 »
dan wat ging je maken en hoe heb jij 't gedaan?

griesmeel gebakken, tegelijkertijd melk met suiker aan kook gebracht..., 2 kleine lepeltjes ghee bij die griesmeel gedaan, amandelen bijgebakken..., al roerend melkmix suiker gevoegt, en blijven omdraaien.... totdat het plakkerig werd...daarna een klein beetje gesuikerde melk( die potjes)bijgevoegd...
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #10 Gepost op: 18 januari 2010, 20:06:33 »
griesmeel gebakken, tegelijkertijd melk met suiker aan kook gebracht..., 2 kleine lepeltjes ghee bij die griesmeel gedaan, amandelen bijgebakken..., al roerend melkmix suiker gevoegt, en blijven omdraaien.... totdat het plakkerig werd...daarna een klein beetje gesuikerde melk( die potjes)bijgevoegd...

omg huh
waar heb je dat recept vandaan?
zo hoort 't niet :/
Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #11 Gepost op: 18 januari 2010, 20:07:15 »
je kunt er ook rozijnen of stukjes amandel in doen....en je kunt het ook van meel maken...vind ik persoonlijk lekkerder, maar smaken verschillen.

ja ik heb stukjes amandel gedaan, rozijnen lust ik niet...

als je het van meel maakt is het dan zachter??
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Naina

  • Gast
Re:mahan bhok
« Reactie #12 Gepost op: 18 januari 2010, 20:08:15 »
griesmeel gebakken, tegelijkertijd melk met suiker aan kook gebracht..., 2 kleine lepeltjes ghee bij die griesmeel gedaan, amandelen bijgebakken..., al roerend melkmix suiker gevoegt, en blijven omdraaien.... totdat het plakkerig werd...daarna een klein beetje gesuikerde melk( die potjes)bijgevoegd...

Huh, hoe bedoel je dat je eerst die griesmeel hebt gebakken?


Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #13 Gepost op: 18 januari 2010, 20:09:27 »
omg huh
waar heb je dat recept vandaan?
zo hoort 't niet :/

geinformeerd hier en daar, wat heb ik fout gedaan?
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #14 Gepost op: 18 januari 2010, 20:11:20 »
Huh, hoe bedoel je dat je eerst die griesmeel hebt gebakken?


dus die griesmeel, heb ik in pan gedaan en samen gebakken met die ghee, en toen flink geroerd... en die melk apart aan de kook gebracht met suiker.
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Naina

  • Gast
Re:mahan bhok
« Reactie #15 Gepost op: 18 januari 2010, 20:12:27 »
ja ik heb stukjes amandel gedaan, rozijnen lust ik niet...

als je het van meel maakt is het dan zachter??

oh ok....

ja ik vind van wel en ik vind dat ook lekkerder...ma ar nogmaals, smaken verschillen

ik maak het zo en dat mislukt nooit...bij mij iig dan hè :P

-karhaya op vuur, daarna ghee erin
-goed heet laten worden en daarna het meel erin, flink roeren
-ondertussen melk op vuur zetten en suiker daarin doen (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
-als het meel bruin is (zo bruin als je het zelf wilt hebben) doe je het melk erin en dan goed blijven omscheppen.... that's it....


Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #16 Gepost op: 18 januari 2010, 20:14:14 »
geinformeerd hier en daar, wat heb ik fout gedaan?

Zoals hieronder doe ik 't ook, alleen vind ik griesmeel lekkerder. Ik vind rozijnen vies. En soms doe ik er een smaakje doorheen.

Af en toe doe ik extra melk zodat 't een beetje als pudding is.

oh ok....

ja ik vind van wel en ik vind dat ook lekkerder...ma ar nogmaals, smaken verschillen

ik maak het zo en dat mislukt nooit...bij mij iig dan hè :P

-karhaya op vuur, daarna ghee erin
-goed heet laten worden en daarna het meel erin, flink roeren
-ondertussen melk op vuur zetten en suiker daarin doen (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
-als het meel bruin is (zo bruin als je het zelf wilt hebben) doe je het melk erin en dan goed blijven omscheppen.... that's it....


Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #17 Gepost op: 18 januari 2010, 20:15:38 »
oh ok....

ja ik vind van wel en ik vind dat ook lekkerder...ma ar nogmaals, smaken verschillen

ik maak het zo en dat mislukt nooit...bij mij iig dan hè :P

-karhaya op vuur, daarna ghee erin
-goed heet laten worden en daarna het meel erin, flink roeren
-ondertussen melk op vuur zetten en suiker daarin doen (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
-als het meel bruin is (zo bruin als je het zelf wilt hebben) doe je het melk erin en dan goed blijven omscheppen.... that's it....


ok, maar hoe weet ik hoeveel melk en hoeveel ghee exact ik moet zetten? is het de kunst om dat aan die meel/ en of griesmeel te zien??


<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Naina

  • Gast
Re:mahan bhok
« Reactie #18 Gepost op: 18 januari 2010, 20:19:11 »
ok, maar hoe weet ik hoeveel melk en hoeveel ghee exact ik moet zetten? is het de kunst om dat aan die meel/ en of griesmeel te zien??

Ja, dat kan ik je helaas niet zeggen, ik doe het altijd op gevoel....bij mislukte het in het begin ook hoor...de eerste keer dat ik het maakte zat er niet genoeg suiker in.... :vaag:

Offline anisha_s_i

  • No Pair
  • *
  • Berichten: 11342
  • Strafpunt 0
  • Geslacht: Vrouw
  • xoxox
Re:mahan bhok
« Reactie #19 Gepost op: 18 januari 2010, 20:25:26 »
Ja, dat kan ik je helaas niet zeggen, ik doe het altijd op gevoel....bij mislukte het in het begin ook hoor...de eerste keer dat ik het maakte zat er niet genoeg suiker in.... :vaag:

ok nou thx girlz!!!!!
belangrijkste voor mij is wat het thuisfront er later van vind op basis daarvan ga ik kijken wat ik volgend keer beter moet doen:)
<a href="http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL" target="_blank" class="new_win">http://www.youtube.com/v/s3xzyRRX59s?version=3&amp;amp;hl=nl_NL</a>


Aap log kyun itni chhoti si baat ka itna bada issue bana rahein ho?

Offline Jigga

  • Schoppen 7
  • *
  • Berichten: 2120
  • Strafpunt 4
  • Geslacht: Man
  • De minimis non curat rex
Re:mahan bhok
« Reactie #20 Gepost op: 18 januari 2010, 20:27:15 »
oh ok....

ja ik vind van wel en ik vind dat ook lekkerder...ma ar nogmaals, smaken verschillen

ik maak het zo en dat mislukt nooit...bij mij iig dan hè :P

-karhaya op vuur, daarna ghee erin
-goed heet laten worden en daarna het meel erin, flink roeren
-ondertussen melk op vuur zetten en suiker daarin doen (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
-als het meel bruin is (zo bruin als je het zelf wilt hebben) doe je het melk erin en dan goed blijven omscheppen.... that's it....



Waarom melk apart opwarmen?

Naina

  • Gast
Re:mahan bhok
« Reactie #21 Gepost op: 18 januari 2010, 20:29:46 »
Waarom melk apart opwarmen?

omdat als je het bij het meel doet dan hoor je tsjhhhhhhhhhh (je weet wel....hoop ik) en als je die melk niet apart opwarmt is het natuurlijk koud en dan krijg je klontjes als je het ongewarmd bij het meel doet....

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #22 Gepost op: 18 januari 2010, 20:32:03 »
omdat als je het bij het meel doet dan hoor je tsjhhhhhhhhhh (je weet wel....hoop ik) en als je die melk niet apart opwarmt is het natuurlijk koud en dan krijg je klontjes als je het ongewarmd bij het meel doet....

HAHAHAHAHAHAHA HAHAHHAHAHAHAH AHAHAHHAHAHAHH AHAHAHAHAHHA

Waarom melk apart opwarmen?

Suiker moet oplossen, daarom :)
En je wilt niet dat je griesmeel afkoelt door koude melk.
Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Offline Jigga

  • Schoppen 7
  • *
  • Berichten: 2120
  • Strafpunt 4
  • Geslacht: Man
  • De minimis non curat rex
Re:mahan bhok
« Reactie #23 Gepost op: 18 januari 2010, 20:33:49 »
omdat als je het bij het meel doet dan hoor je tsjhhhhhhhhhh (je weet wel....hoop ik) en als je die melk niet apart opwarmt is het natuurlijk koud en dan krijg je klontjes als je het ongewarmd bij het meel doet....
Suiker moet oplossen, daarom :)
En je wilt niet dat je griesmeel afkoelt door koude melk.

Hmm ok thanks. Als ik in een heilige bui ben ga ik het ook een keer proberen te maken.

Naina

  • Gast
Re:mahan bhok
« Reactie #24 Gepost op: 18 januari 2010, 20:34:16 »
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

Suiker moet oplossen, daarom :)
En je wilt niet dat je griesmeel afkoelt door koude melk.

 :dontknow: tja, ik had het een keer met koude melk gemaakt en toen kreeg ik dus klontjes.... :vaag:

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #25 Gepost op: 18 januari 2010, 20:35:26 »
Hmm ok thanks. Als ik in een heilige bui ben ga ik het ook een keer proberen te maken.

Je kan 't ook als pudding maken, op je niet heilige dagen :)
Is ook lekker :D

Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Offline Jigga

  • Schoppen 7
  • *
  • Berichten: 2120
  • Strafpunt 4
  • Geslacht: Man
  • De minimis non curat rex
Re:mahan bhok
« Reactie #26 Gepost op: 18 januari 2010, 20:37:40 »
Je kan 't ook als pudding maken, op je niet heilige dagen :)
Is ook lekker :D



Hmm ja kan. Dan kan ik ook nog de smaak pijlen tijdens het koken.

Offline MR. SAMA

  • flush
  • *
  • Berichten: 33199
  • Strafpunt 1
  • Geslacht: Man
  • Nothing changed.
Re:mahan bhok
« Reactie #27 Gepost op: 18 januari 2010, 20:43:10 »
Hmm ja kan. Dan kan ik ook nog de smaak pijlen tijdens het koken.

:)

We kunnen 't samen met Savitri gaan maken :)

BTW, ik zag je berichtje maar was helemaal vergeten te reageren omdat ik zelden op hyves kom :/

Ik kan nog wel ander soort persaad enzo maken, lijkt me fatoe om samen te doen :D
Words and hearts should be handled with care.
For words spoken and hearts broken are the hardest things to repair.

Offline Jigga

  • Schoppen 7
  • *
  • Berichten: 2120
  • Strafpunt 4
  • Geslacht: Man
  • De minimis non curat rex
Re:mahan bhok
« Reactie #28 Gepost op: 18 januari 2010, 20:49:31 »
:)

We kunnen 't samen met Savitri gaan maken :)

BTW, ik zag je berichtje maar was helemaal vergeten te reageren omdat ik zelden op hyves kom :/

Ik kan nog wel ander soort persaad enzo maken, lijkt me fatoe om samen te doen :D

Jaja. :P Vandaag ben ik trouwens begonnen met eerste werkdag (tijdelijk bijbaantje maar het is werk :) ).



Ai je moet me leren. Kan ik mijn kookkunsten een beetje uitbreiden.

Offline barkimaai

  • 3 of a kind
  • *
  • Berichten: 24699
  • Strafpunt 4
  • Geslacht: Vrouw
  • verwijderd!
Re:mahan bhok
« Reactie #29 Gepost op: 18 januari 2010, 21:24:09 »
( ik weet niet hoe je het precies spelt!!)

maar ik heb vandaag dus mahan bhok gemaakt, ik wou het heel licht hebben, dat is gelukt, maar ik weet niet wat ik fout heb gedaan....... het is een beetje blokkerig, niet zo heel zacht, het smaakt wel lekker maar is dus niet smeuig, iemand die weet wat ik verkeerd gedaan heb??? :eusa_think:

probeer niet teveel te roeren...

t is net als bami...en Charlotte heeft t al gezegd...de melk

Kaise.nl

Re:mahan bhok
« Reactie #29 Gepost op: 18 januari 2010, 21:24:09 »

 

Met de functie Snel beantwoorden kun snel een bericht plaatsen terwijl je een topic bekijkt, zonder een nieuwe pagina te hoeven laden. Je kunt gewoon bulletin board code en smileys gebruiken, zoals je zou doen in een normaal bericht.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.
Naam: E-mail:
Verificatie:
Tik in kaise.nl: