collapse

Auteur Topic: Moordenaar nu advocaat  (gelezen 1173 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Woman

 • Straight
 • *
 • Berichten: 25384
 • Strafpunt 3
 • Geslacht: Vrouw
 • ..Woman..
Moordenaar nu advocaat
« Gepost op: 21 november 2009, 15:16:05 »
DEN HAAG -  De naweeŽn van de gruwelijke eerwraakmoord waarvoor de Irakees Moyad Abdulkadir een gevangenisstra f uitzat maar niet ons land werd uitgezet, nemen steeds meer bizarre vormen aan. Abdulkadir blijkt na een voltooide rechtenstudie andere asielzoekers juridisch bij te staan in de rechtbank.


De opleiding van de illegaal aan de Rijksuniversit eit Groningen werd grotendeels bekostigd door de Stichting Vluchteling Studenten UAF in Utrecht. De illegaal blijkt zo'n uitmuntend jurist dat hij door andere illegalen en asielzoekers wordt gemachtigd om namens hen op te treden.

Al sinds het beŽindigen van zijn vier jaar celstraf in 1997 procedeert Abdulkadir tegen de staat om hier te blijven. De Raad van State bepaalde onlangs dat de IND hem geen verblijfsvergu nning mag weigeren, onder meer omdat hij hier vader is geworden.

In het dossier Abdulkadir, waarover deze krant beschikt, zit een brief van advocaat mr. F.A. Donkers uit Roermond waarin deze stelt: "Abdulkadir vergezelt rechtzoekenden naar advocaten en incidenteel treedt hij op als gemachtigde. Mij is bekend dat hij goede resultaten boekt. Een en ander is een bevestiging van zijn kennis, kunde en betrokkenheid."

De dochter van het eerwraakslacht offer, Ewin Ozdemir (32), is verbijsterd dat de moordenaar van haar moeder niet het land is uitgezet, maar, deels op kosten van de belastingbetal er, heeft kunnen studeren en nu zelfs in de rechtbank mag werken. In een reactie zegt advocaat mr. Donkers dat er niets bijzonders aan de hand is. "Bij de sector bestuursrecht mag iedereen als gemachtigde optreden, u ook. In de civiele rechtbank geldt de verplichting van procesvertegen woordiging, maar bij de bestuursrechte r geldt die verplichting niet. Je mag er zelf je woordje doen of een gemachtigde laten optreden en dat hoeft geen advocaat te zijn. Dat meneer Abdulkadir mensen bijstaat, is dus niets bijzonders."

Bron: Telegraaf

Kaise.nl

Moordenaar nu advocaat
« Gepost op: 21 november 2009, 15:16:05 »

Offline Master

 • Two pair
 • *
 • Berichten: 16591
 • Strafpunt 0
Re:Moordenaar nu advocaat
« Reactie #1 Gepost op: 22 november 2009, 03:36:31 »
 :emot65:

Naina

 • Gast
Re:Moordenaar nu advocaat
« Reactie #2 Gepost op: 22 november 2009, 19:56:20 »
damn

Kaise.nl

Re:Moordenaar nu advocaat
« Reactie #2 Gepost op: 22 november 2009, 19:56:20 »

 

Met de functie Snel beantwoorden kun snel een bericht plaatsen terwijl je een topic bekijkt, zonder een nieuwe pagina te hoeven laden. Je kunt gewoon bulletin board code en smileys gebruiken, zoals je zou doen in een normaal bericht.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.
Naam: E-mail:
Verificatie:
Tik in kaise.nl: